zen boutique

Η μόδα, όπως ακριβώς και ο Covid-19, δεν σταματάει να εξελίσσεται και να αλλάζει συνεχώς. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, συγκεντρώσαμε όλες τις εξελίξεις και τις τάσεις της για το 2022.


Αρχικά, καταλαβαίνουμε πως το μεταίχμιο μεταξύ σπιτιού και εξωτερικού χώρου που επιβάλλει για τρίτη φορά η πανδημία, με την παρουσία μας σε εξωτερικούς χώρους υπό περιορισμούς και την επικράτηση της τηλεργασίας, φαίνεται ξεκάθαρα στα ρούχα. Αυτός ο συνδυασμός του έξω και του μέσα, του basic και του επίσημου, παράγει τόσο λαμπερά, όσο και πιο χαλαρά raver λουκ με την κυριαρχία της άνετης baggy σιλουέτας το πρωί και των catsuit το βράδυ.

Σταδιακά όμως, όσο η πανδημία θα υποχωρεί και η θετική ενέργεια θα εξαπλώνεται στην θέση της Όμικρον, αναμένεται να κυριαρχήσουν οι φανταχτερές τσάντες αλλά και τα μίνι φορέματα συνδυασμένα με microζακετάκια – σύμβολα που φανερώνουν ότι το κρυφτό μέσα στο σπίτι έχει επίσημα τελειώσει.

Αν θέλαμε να τα συνοψίσουμε όλα σε μια φράση, θα λέγαμε, πως η μόδα του 2022 έχει τις βάσεις της στα 90s!

Οι κορυφαίες αποχρώσεις για τη σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022

Η άνοιξη και το καλοκαίρι έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο συμβολισμό όσον αφορά στον κόσμο της μόδας. Συμβολίζουν την άνθιση, την αναγέννηση, την ανανέωση. Η αλλαγή στη θερμοκρασία και τη διάθεση μας, μας κάνει να αφήνουμε στη γκαρνταρόμπα ο,τιδήποτε φορούσαμε στη χαμηλή θερμοκρασία, τα σκούρα χρώματα, τα βαριά πανωφόρια. Αντ' αυτού, η ντουλάπα μας γεμίζει με χαρούμενα χρώματα και ανάλαφρα υφάσματα που μας κάνουν να ονειρευόμαστε βόλτες στον ήλιο και εξορμήσεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς.

Για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, οι συλλογές των οίκων μόδας είναι γεμάτες από έντονα χρώματα. Πορτοκαλί, πράσινο, φούξια, μοβ αναλαμβάνουν να ομορφύνουν κάθε εμφάνιση και έχουν άμεσα θετική επίδραση στη διάθεση μας. Τη λίστα με τα κορυφαία color trends ολοκληρώνουν δύο αποχρώσεις που δεν λείπουν ποτέ από τις καλοκαιρινές τάσεις. Ο λόγος για το κρεμ και το λευκό. 

Τα color trends της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022

Πορτοκαλί 
Οι χρωματικές τάσεις του 2022 ξεκινούν με μία έντονη απόχρωση, το πορτοκαλί, το οποίο φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά την άνοιξη και το καλοκαίρι αυτής της χρονιάς. 

Πράσινο
Το πράσινο βρίσκεται στη λίστα των χρωμάτων που έκαναν την εμφάνιση τους σε πληθώρα συλλογών για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022

Λευκό
Ο ρόλος του λευκού τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συλλογές έχει πλέον σταματήσει να θεωρείται τάση και έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα του κλασικού και αναμενόμενου. Ωστόσο, το λευκό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ξεπερασμένο ή βαρετό. 

Ροζ 
Η σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 αγαπά τις bold αποχρώσεις, εκείνες που κάνουν ένα σύνολο να μην περνά απαρατήρητο. Για ακόμα μία χρονιά, το ροζ στις πιο έντονες εκδοχές του μας υπενθυμίζουν πως ο βασικός ρόλος της μόδας είναι να μας φτιάχνει τη διάθεση και να νιώθουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. 

Κρεμ
Αντίστοιχα με το λευκό, το κρεμ είναι επίσης από τις αποχρώσεις που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή συλλογή. Φέτος, αξίζει σίγουρα να επενδύσεις σε ένα κρεμ φόρεμα 

Μοβ
Από τη λίστα με τα κορυφαία color trends του 2022 δεν θα μπορούσε να λείπει το μοβ, αφού είναι το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με το  Pantone Institute. Ο λόγος για την απόχρωση Very Peri ή PANTONE® 17-3938 ένα έντονο μπλε της μυρτιάς με ένα βιολετί-κόκκινο υποτόνο. 

Ο κόσμος της μόδας ωστόσο είχε προβλέψει και προτείνει την εν λόγω απόχρωση ως ένα από τα color trends